În mod tradițional, mobilierul a fost realizat din lemn. Odată cu revoluția industrială, a început să apară mobilierul fabricat din materiale precum oțel, aluminiu, sticlă și plastic. Este posibil ca aceste materiale să fi revoluționat industria mobilei, dar lemnul este, fără îndoială, un material de bază în fabricarea mobilei. Nu numai că lemnul este veșnic, dar este și atemporal. Fie că este vorba de un dulap în camera de familie sau de un scaun în sufragerie, producătorii de mobilier din lemn reușesc să îmbine frumusețea veșnică și robustețea practic alături de un stil contemporan sau rustic.


Avantajele mobilierului din lemn sunt incontestabile. Combinați o piesă de mobilier din lemn cu un mobilier din oțel sau sticlă, iar frumusețea naturală a lemnului va adăuga căldură și caracter oricărei încăperi.


Rezistenta si durabilitate

Mobilierul din lemn este extrem de rezistent si necesita foarte putina intretinere. Lemnul este un material natural de lungă durată care poate suporta abuzurile constante, fie că este vorba de vărsări în bucătărie sau zgârieturi în sufragerie. Mobilierul din lemn masiv poate dura generații cu grijă minimă.

Ușurință de întreținere
Mobilierul din lemn este aproape fără efort de întreținut. Pur și simplu ștergeți suprafața cu un produs de curățare pentru lemn în mod regulat. Nu permiteți apei sau prafului să se depună pe mese, scaune sau dulapuri pentru perioade îndelungate.

O bază de decor
Adăugarea unei piese de mobilier din lemn într-o cameră îi va schimba complet aspectul și senzația. Mobilierul din lemn oferă eleganță, farmec și rafinament oricărei încăperi.

Valoare
Deși s-ar putea să plătiți mai mult de la început pentru o piesă de mobilier din lemn masiv, lemnul este mai valoros decât alte materiale utilizate în fabricarea mobilei. Granulația naturală a lemnului garantează că fiecare piesă de mobilier este unică. Costul inițial al mobilierului din lemn poate fi mai mare decât al materialelor de calitate inferioară, dar veți culege beneficiile în anii următori. În funcție de buget, puteți selecta mobilier care este fabricat folosind piese de mobilier din lemn de esență moale, precum pinul, sau puteți opta pentru mobilier care este fabricat din lemn mai tare, mai exotic.

Modificabil
Frumusețea mobilierului din lemn este că poate fi schimbat în timp pentru a-i oferi o a doua, a treia sau a patra viață. Prin șlefuire și colorare sau vopsire, puteți refinisa mobilierul din lemn și îi puteți da un aspect complet nou.